Workshop Raku stoken 7 & 21 april 2018

In samenwerking met Marja Fokker-Los organiseert de personeelsvereniging een workshop Raku stoken. In deze Raku workshop, die bestaat uit twee zaterdagen, heb je gelegenheid met de handen in de klei te zitten en een paar eigen werkstukken te maken. Dit kan van alles zijn, net wat je leuk lijkt. Bijvoorbeeld gebruiksvoorwerpen zoals een schaal, vaas of vogelhuisje. Je kunt ook kiezen voor een beeld (figuratief of abstract).

In de workshops leer je diverse technieken om iets uit klei te maken en er zullen ook voorbeelden te zien zijn. Na de eerste stook in de elektrische oven, leer je in de tweede workshop hoe je glazuur kunt aan te brengen en kies je zelf de kleur die je aanspreekt. Als dat allemaal gedaan is gaan we Raku stoken. Na afloop van de twee dagen ga je naar huis met eigengemaakte keramiek die je een mooie plek kunt geven in huis of tuin.

Raku is een speciale manier van het stoken van keramiek, wat gepaard gaat met vuur, rook en zaagsel, met bijzondere effecten tot gevolg. Zowel craquelé in alle kleuren als koper tinten kunnen ontstaan. De Raku manier van stoken komt oorspronkelijk uit Japan, is dus al heel oud.

De prijs voor deze 2-daagse workshop bedraagt € 120,- voor de 1e en 2e persoon. Dit is inclusief klei, glazuur, 2 maal stoken, koffie of thee en een eenvoudige lunch. Omdat er slechts 8 personen mee kunnen doen, is het in eerste instantie niet mogelijk om met meer dan 2 personen aan te melden.

VOL=VOL

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjolein de Boer – Muller (m.deboer-muller@aegon.nl)

Aanmelden kan tot uiterlijk 23 maart 2018
    Ik ben nog geen lid en wil graag lid worden