Vaartocht door de Wieden met high tea

11 mei 2019
Meld je aan

Vaartocht door de Wieden met high tea

11 mei 2019

Meld je aan

Vaartocht door de Wieden met high tea

11 MEI 2019

 

In samenwerking met Natuurmonumenten organiseert de Personeelsvereniging een vaartocht door de Wieden met na afloop een gezellige High Tea.

De Wieden is een schoolvoorbeeld van Hollands cultuurlandschap. Het gebied is ontstaan door turfwinning en ademt de historie van turfstekers, vaarboeren en rietsnijders. Karakteristiek voor De Wieden zijn moerasbossen, riet- en hooilanden en een doolhof van plassen, kreken, sloten en trekgaten. Verscholen in het landschap liggen dorpen en buurtschappen. Door inspanningen van Natuurmonumenten is De Wieden van de eerste aankoop in 1934 uitgegroeid tot een robuust natuurgebied van meer dan zesduizend ha. Een uniek gebied om te verkennen tijdens een vaartocht in een fluisterboot. 

Het programma
De vaartocht duurt ongeveer 1 en ¾ uur en voert door sloten, over groot open water en door het karakteristiek waterdorp Dwarsgracht. Onderweg verteld de schipper/gids uitgebreid over de bijzondere natuur van dit gebied. Bij terugkomst in het bezoekerscentrum staat een heerlijke High Tea klaar bij Theeschenkerij de Wieden.

Waar: Bezoekerscentrum De Wieden in St. Jansklooster
Wanneer: 11 mei
Aanvang: 13.15 uur verzamelen, 13.30 uur vertrek
Eindtijd: tussen 16.00 uur en 16.15 uur            
Aantallen: Maximaal 24 personen

Handig om te weten:
De boot is niet overdekt en er zijn geen sanitaire voorzieningen aan boord. Aan boord mag niet gerookt worden of alcohol gedronken worden. Ook zijn honden niet welkom. Het kan fris zijn op het water, denk aan warme kleding. Ook bij regen gaat de tocht door, zorg dan voor regenkleding, liever geen paraplu’s. Bij windstil weer kunnen er veel muggen zijn, anti-muggen middel is dan aan te raden.

Vanuit het bezoekerscentrum kun je diverse wandelroutes volgen. Trek dan wel stevig, waterdicht schoeisel aan, want de routes kunnen behoorlijk drassig zijn. Het is tenslotte deels moeras waar je doorheen loopt.

Kosten
De kosten bedragen € 25,- p.p. voor de eerste twee personen; vanaf de derde persoon zijn de kosten €35,- p.p. De verrekening vindt plaats met het salaris van mei 2019.

Bij vragen kun je contact opnemen met Marjolein de Boer-Muller(m.deboer-muller@aegon.nl) of Liesbeth Lijzenga (elijzenga@aegon.nl).

Opgeven kan tot en met 17 april 2019

*verplicht veld

Ik ben lid van de PV*: JaNee

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden